Acupressuur en drukpuntmassage

Acupressuur, ook drukpuntmassage, is een vorm van behandelen die 3000 jaar geleden al in China en Japan werd toegepast. De energiebalans van ons lichaam wordt hersteld door met de vingers op acupunctuurpunten of spieren te drukken.

Wat is Acupressuur?

In ons lichaam stroomt energie (Qi) door de energiebanen, ook wel meridianen genoemd.
Op die meridianen bevinden zich honderden acupunctuurpunten die op hun beurt organen, gebieden en spieren/pezen kunnen beïnvloeden.
Door op die punten met de vingers te drukken beinvloed je de Qi/energie stroom waardoor de geblokkeerde Qi/energie weer kan gaan stromen.
De energie en bloedcirculatie worden weer op gang gebracht zodat het lichaam weer in balans kan komen waardoor het zelfherstellend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt.

Toepasbaarheid

De therapie kan voor veel lichamelijk aandoeningen en onbalansen ingezet worden zoals: nek-, rug-, arm-, hand- en schouderklachten, hoofdpijnklachten, menstruatieklachten, hoge en lage bloeddruk, stress, burn-out, algemene pijnklachten, RSI, migraine, gewrichtspijnen, pijn ontstaan als gevolg van operaties, spijsverteringsstoornissen, slapeloosheid, galstenen, etc.

De behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

acupresuur qipong spijkenisse lutte

Afspraak maken?

U wilt graag geholpen worden maar weet niet hoe te beginnen? Vul uw gegevens voor een intake.

    petra lengkeek holistisch energetisch therapie spijkenisse lutte