Tuina therapie, een medische massagebehandeling

Tuina en Acupuntuur zijn theoretisch aan elkaar gelijk gesteld, de behandelmethode is echter heel anders. Daar waar je bij Acupunctuur naalden gebruikt gebruik je bij de therapie je handen. Je gebruikt verschillende massagetechnieken op en rondom de Acupunctuurpunten en lokaal op de gebieden die problemen geven. Tui Na betekent letterlijk duw en grijp. Het is een medische massage therapie, een Chinese medische massagevorm die valt onder TCM, Traditionele Chinese Geneeswijze en net als Acupunctuur al duizenden jaren gebruikt wordt.

Energie in balans

De therapie is geen wellness of erotische massage, het is een therapeutische massage.
Er worden allerlei manipulatie technieken gebruikt om de Qi (levensenergie) weer te laten stromen.
Daar waar een blokkade zit kunnen Qi en bloed niet vrij stromen.
Er ontstaat pijn en disfunctioneren, er ontstaat ziekte. Het evenwicht is weg.
Volgens de Chinese Geneeskunde wordt ziekte veroorzaakt door een blokkade in de Qi (levensenergie) stroom.
Er is een onbalans waardoor je niet meer in balans bent.

Het opheffen van onbalans

Een Tuina massage kan deze onbalans opheffen waardoor je je beter gaat voelen. Ook voor deze behandeling is het stellen van een juiste diagnose heel belangrijk. Aan de hand van de diagnose stel ik een behandelplan op specifiek voor jou. Tuina reguleert Qi en bloed net als bij acupunctuur Tuina herstelt de balans, verwijdert ziekmakende factoren en heft blokkades op. Ook kan Tuina preventief werken. Tuina wordt gebruikt bij tal van onbalansen. Aandoeningen zoals migraine, hoofdpijn, rugpijn, buikpijn, spijsverteringsproblemen, burn-out, stress, slapeloosheid, RSI, Ischias, vermoeidheid, stijve nek en schouders, nekpijn etc.

tuina holistisch energetisch spijkenisse lutte nissewaard
tuina holistisch energetisch spijkenisse lutte nissewaard

Afspraak maken?

U wilt graag geholpen worden maar weet niet hoe te beginnen? Vul uw gegevens in ik bel u terug om een afspraak met u in te plannen voor een intake.

    tuina nissewaard spijkenisse lutte