Intake: tong- & polsdiagnose

Om de juiste behandelmethode te stellen luister ik naar je ademhaling en stem, stel ik jou een aantal vragen, voel ik aan je pols welke de conditie van de qi in jouw organen weergeeft en bekijk ik jouw tong. Ook de tong spiegelt als het ware jouw qi. Welke organen of systemen zijn er uit balans? Een rode tongpunt laat je hartqi zien maar kan ook rood zijn wanneer jij teveel peper hebt gegeten. Kleur en vorm van de tong zijn ook belangrijk dus daar kijk ik ook naar. Zelfs het tongbeslag is belangrijk, dat heeft met onze spijsvertering te maken. Is er sowieso tongbeslag aanwezig en waar op de tong zit dit? Wat is de kleur ervan en is het tong beslag dik of dun en of afschraapbaar? Zijn er tandafdrukken zichtbaar op de tong, zijn er scheurtjes of groeven zichtbaar op de tong? Ook kijk ik naar je ogen,het oogwit, zijn er verdikte bloedvaatjes, zijn er sowieso verkleuringen en op welke plek in het oog komen die dan voor?
Al met al is deze manier van diagnosticeren heel belangrijk voor mij.

De buik is ook belangrijk wat betreft de vorm, is de buik opgeblazen, zit er teveel gas in? Is de buik juist gezwollen aan de onderkant wat misschien duidt op een eiwitoverschot. Is het midden van de buik ingetrokken alsof je buik echt een boven- en onderhelft heeft wat kan duiden op irritatie van het dwarsgedeelte van je dikke darm? Voelt de buik warm of juist koud aan of zitten er allemaal kleine vlekjes op de buik wat mogelijk kan duiden op een ontgiftigingsprobleem van de lever? Al met al vertelt ook onze buik zijn of haar eigen verhaal.

Ook de huid, ons grootste orgaan wordt bekeken door mij, ziet de huid er gezond uit? Is hij droog, sterk verouderd, ruw, niet meer elastisch, eczeemachtig of afwijkend qua kleur? Wat is de temperatuur van de huid, is de huid te vochtig?

Door al deze verschillende methodes te gebruiken kom ik tot een bepaalde conclusie en stel ik een behandelplan op. Vaak zal het een gecombineerde behandeling worden.

Tijdsindicatie: 75 minuten tot 90 minuten
Tarief: € 92,50 inclusief BTW

Let op: Vanaf 1 juli 2023 geldt er een prijsverhoging 

Een consult (30-45 minuten) kost dan € 60,00 (incl. BTW).
Een intake (75-90 minuten) kost dan € 95,00 (incl. BTW).

petra lengkeek holistisch energetisch therapie spijkenisse lutte

Afspraak maken?

U wilt graag geholpen worden maar weet niet hoe te beginnen? Vul uw gegevens in ik bel u terug om een afspraak met u in te plannen.

    petra lengkeek holistisch energetisch therapie spijkenisse lutte