Ruim je hoofd op in 2021!

Allereerst alle goeds voor 2021!

Wat zijn we allemaal blij dat we 2020 hebben mogen afsluiten, een jaar waarin we afscheid moesten nemen van mensen van wie wij houden en een jaar waarin nieuwe kinderen verwelkomd werden.

Een jaar getekend door en vreugde en verdriet!

Drie dagen geleden zijn we aan een nieuw jaar begonnen, een nieuw jaar met nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden.
Een nieuw jaar betekende vroeger ook dat mijn moeder in het voorjaar de grote schoonmaak ging houden. Plafonds in de keuken, kelder en badkamer moesten opnieuw gewit worden, nieuw papier op de kastplanken, vloerkleden werden geschrobd en de antieke kast moest in de antiekwas.

Al met al een hele bedrijvigheid in het nieuwe jaar nadat alle kerstspullen weggeruimd waren!
Opruimen doen wij nog steeds al is dat volgens mij niet meer zo specifiek de grote schoonmaak zoals ik die ken van vroeger.
Wanneer je opruimt in je huis geeft dat gek genoeg ook ruimte in je hoofd. Of dat nu komt door de afleiding van het opruimen zodat je geen tijd hebt om na te denken of dat dat komt omdat je weer ruimte in de kasten hebt .. ik weet het niet precies maar wat ik wel weet is dat opruimen een positieve reactie teweegbrengt in ons hoofd.

Ons huis ruimen we regelmatig op maar waarom doen wij dat niet met ons hoofd, waarom houden wij zoveel nare herinneringen cq trauma’s vast……waarom zouden wij ons steeds maar opnieuw pijn willen blijven doen aan dezelfde spijkers dat wil toch niemand?
Onze hoofden zitten vaak veel te vol en aangezien een huis opruimen een positieve reactie geeft in je hoofd dat is dat zeker het geval wanneer je je hoofd gaat opruimen weet ik uit ervaring!

Heb je hulp nodig om je hoofd leeg te maken kom dan langs in mijn praktijk Qi Pong zodat er weer ruimte ontstaat in je hoofd.