Wat is een Burn-out?

Burn-out is een syndroom van emotionele en lichamelijke uitputting. Iedereen kan een burn-out krijgen. Stress is één van de grootste oorzaken om een Burn-out te krijgen.

Waardoor ontstaat stress?

Stress kan veroorzaakt worden door ons werk:

– Onvoldoende beloond worden voor onze inzet;
– Geen sociale contacten op de werkvloer;
– Een vervelende sfeer op het werk;
– Werk doen wat we eigenlijk niet leuk vinden;

Ook kan stress ontstaan wanneer je bijvoorbeeld naar je werk rijdt door de dagelijkse drukte in het verkeer, de dagelijkse ergernis aan inhalende vrachtwagens of weggebruikers die het niet zo nauw nemen met de verkeersregels. Maar stress kan ook ontstaan wanneer je naar de tandarts moet.

Stress veroorzaakt door je persoonlijke situatie, een scheiding, een sterfgeval, een ziekte hebben of door financiële problemen. Een onverwerkt trauma, studiedruk, alles geeft eigenlijk stress en langdurige stress kan weer tot een burn-out gaan leiden.

Wat zijn de symptomen van een Burn-out?

– Vermoeidheid;
– Duizeligheid, evenwichtsproblemen, oorsuizen;
– Huilen om eigenlijk niets, je somber voelen, erg opzien tegen de dag;
– Slaapproblemen, blijven piekeren en tobben waardoor je niet in slaap kunt komen;
– Geïrriteerdheid, snel overprikkeld zijn, hartkloppingen, zweten, paniek;
– Problemen met je spijsvertering;
– Concentratieproblemen, dingen niet goed kunnen onthouden;

Vaststelling en behandeling van een Burn-out

Eigenlijk is de lijst van symptomen bij Burn-out veel langer en voor iedereen verschillend omdat wij allemaal anders zijn. Na de Pols- en Tongdiagnose zie ik heel vaak een energietekort in de milt en nier meridiaan, daar is een leegte, een onbalans. Juist de milt energie leegte laat veel piekeren en tobben zien terwijl de nier energie leegte angst laat zien voor leven en voor dood.

Ik gebruik Acupunctuur, Acupressuur en Guasha op daarvoor specifieke acupunctuurpunten van de milt- en nier meridiaan om zo deze verlaagde energie te verhogen, sterker te maken. Ook gebruik ik een acupunctuurpunt op de hartmeridiaan zodat je rustiger wordt en beter kunt slapen wanneer je slaapproblemen hebt en zo de vermoeidheid minder wordt.

Bij slapeloosheid is Tuina ook goed te gebruiken. Wanneer er geïrriteerdheid is zal ik ook acupunctuurpunten van de levermeridiaan gebruiken door gebruik te maken van Guasha en acupressuur.

Met voeding kun je zelf ook deels je energie versterken en verder geef ik je meditatie en ontspanningsoefeningen voor als je thuis bent. De kruisloop gebruik ik vaak bij concentratieproblemen en kun je ook thuis oefenen. Deze kruisloop oefening stimuleert de communicatie tussen de beide hersenhelften en kun je ook heel gemakkelijk thuis uitvoeren Een Burn-out vraagt veel tijd en aandacht maar weet dat de zon weer voor je gaat schijnen.

Kom langs dan gaan wij samen kijken wat voor jou de beste Behandelmethode is, maak tijd voor jezelf want dat verdien je!